Ljusdesign

ELK är ett framstående företag med spetskompetens inom Ljusdesign och har därför blivit premierade för flertalet anläggningar under åren, bl.a Hasselbladshuset som vunnit både Svenska och Nordiska ljuspriset och senast för Halmstads Resecentrum.

Vad är ljusdesign?

Vi har alla behov av ljus och god belysning, kort sagt allt från rätt ljus för en viss arbetsuppgift till att ha rätt ljus för att må bra.
Förståelse om samspelet mellan människa, rum, teknik och ekonomi, det är till exempel det som ger oss möjligheten att skapa mer trivsamma miljöer.
Vi fokuserar på att ge kunderna belysningsanläggningar som upplevs både spännande och trygga samtidigt som belysningen skall komplettera och framhäva arkitektur och miljöer.

För oss är teknikkunnande en viktig del i att skapa goda ljusmiljöer som också uppnår bästa möjliga energieffektivitet och en brukarvänlig anläggning.
Ett tidigt engagemang och ett nära samarbete med uppdragsgivare och arkitekt är något vi vill framhålla, därför att det är just det tidiga engagemanget som är viktigt för att säkerställa ett bra slutresultat.


ELK i Media

Petra Sandberg i Ljuskultur

I nummer 02/2021 figurerar vår ljusdesigner Petra Sandberg ytterligare en gång i Ljuskultur, de skriver en längre artikel om Petra i tidningen.

Petra Sandberg skriver artikel för Ljuskultur

I nummer 03/2018 av Ljuskultur skriver Petra Sandberg ännu en gång i Ljuskultur. Denna gång om nya krematoriebyggnaden på Kvibergs Kyrkogård i Göteborg.

Linus Anderberg i Ljuskultur

I nummer 6/2015 av Ljuskultur hittar du en kortare presentation av vår ljusdesigner Linus Anderberg.

Petra Sandberg skriver artikel för Ljuskultur

I nummer 5/2015 av Ljuskultur beskriver Petra Sandberg med egna ord sitt arbete. Denna gång om arbetet med att ljussätta Hotell Eggers i Göteborg.


Artiklar där ELK Ljusdesign är omnämnt:

Hotell Eggers fasadbelysning
GP – Hotell Eggers

För Halmstad Regionbussterminal
Ljuskultur – Halmstad Regionbussterminal

För knutpunkt Gamlestan
Ljuskultur – Knutpunkt Gamlestaden

För Bockkranen Västra Eriksberg
Ljuskultur – Bockkranen Västra Eriksberg


Är du nyfiken på ELK Ljusdesign? Kontakta gärna vår ljusdesignavdelning 

ljusdesign ackrediterad ljusdesigner

Petra Sandberg
031-340 95 41
petra.sandberg@elk.se

ljusdesign ackrediterad ljusdesigner

Linus Anderberg
031-340 95 43
linus.anderberg@elk.se

Fler kontaktuppgifter