Referensprojekt – Sport- bad- och fritidsanläggningar

Askimsbadet

askimsbadet sportanläggningar

Idrott- och föreningsförvaltningen har i uppdrag att se över Askimsbadets funktionsbyggnader som i dagsläget är i stort behov av upprustning. För besökande till Askimsbadet skall det uppföras en ny ekonomibyggnad med dusch,- omklädnings- och WC- faciliteter samt kontorsyta för Idrott- och föreningsförvaltningen.

ELK har utöver en systembeskrivning för de nya el-, telesystemen arbetat fram ett ljusdesignkoncept.

Slottsskogsvallen

För Göteborgs Stad, Idrott och Förening, jobbar vi med en förstudie för att rusta upp Slottsskogsvallen.

Valhalla Sport

Beställare: GotEvent AB

Ombyggnad och upprustning av entré som snyggas till med nya ytskikt, nytt skärmtak och ny belysning.

Frölundaborg

På uppdrag av PEAB, Frölunda HC har vi projekterat el- och telesystem för ombyggnad och tillbyggnad av Frölundaborg.

Den norra och västra sidan av Frölundaborg byggs ut med en tillbyggnad i två respektive tre våningsplan, plan 1 får nya utrymmen för omklädnings- och behandlingsrum samt ett gym och rehabiliteringspool. Plan 2 inrymmer en ny entréhall samt kontor och konferenslokaler. På plan 3 byggs en ny restaurang. Den östra sidan byggs ut med en ny minirink för målvaktsträning.

frolundaborg
Bild: Krook & Tjäder

Hela byggnaden har genomgått en total sanering av alla befintliga el- och telesystem, även den gamla transformatorstationen som tidigare var lokaliserad inne i byggnaden har tagits bort och ersatts av en ny transformatorkur. Några av de system som har installerats i fastigheten är ett lågspänningsställverk, ett installationsbussystem KNX för larmhantering och belysningsstyrning, nät för överförning av media, passage- och inbrottslarmssystem samt matchbelysning för isrinken.

Lundbybadet

Beställare: IOFF

“Lundbybadet lyser upp Hisingen under mörka kvällar”.

Lundbybadet har något för alla; gammal och ung, nybörjare och elit, privatpersoner och organisationer. Anläggningen, som är en del av Hisingens Idrotts- och Hälsocentrum, som består av tre välkända anläggningar; Lundbybadet, Rambergsvallen och Rambergsrinken.

Lundbybadet har utöver själva badet ett gym med mängder av aktiviteter, t.ex. aerobics, spinning och gympa, frisör och hudvård och ett café. här finns och också Primärvården med rehabilitering och sjukgymnastik samt konferensrum med plats för ca 20 personer med utsikt över Rambergsvallen.

ELK har utfört förstudie och detaljprojektering: Utbyggd högspänningsfördelning nytt ställverksrum med tillhörande tranformator.

Belysningsinstallationer inomhus och utomhus, teleinstalltioner inkl brandlarm säkerhetssystem med inbrottslarm och passagesystem med tillhörande bad och kassaregister. Fastigheten styrs via en digital installationsbus uppbyggd kring EIB-teknik.